Identitesz

Identitárius Egyetemisták Szövetsége

Rendkívüli közgyűlés 04/23

2017. április 25. 10:06 - Identit

2017. április 23-án rendkívüli közgyűlés zajlott le az Identitesz budapesti központi irodájában, ahol a területi csoportok delegáltjai és a területi csoporton kívüli tagság résztvevői gyűltek össze a diákszervezet elnökének kérelme alapján.
 
A rendkívüli közgyűlés során döntés született az Identitesz pártosodásának megindításáról, így a folyamatok hivatalosan is elkezdődtek. Az Identitesz, mint diákszervezet létének kérdése nem került napirendre, viszont a pártépítési munka egyöntetűen megkapja a teljes diákközösség energiájának átcsoportosítását. A rendezvényen továbbá a területi vezetők részéről sor került a legutóbbi közgyűlés (2016 júliusa) óta eltelt időszak munkáinak és eredményeinek bemutatására.
 
Ezennel egy korszak zárult le, hogy egy új és még nagyobb vegye kezdetét a jobboldali egyetemisták életében.
 
Képgaléria a közgyűlésről:
Identitesz

Jobboldali nyilatkozat a CEU-ügy kapcsán

2017. április 14. 15:44 - Identit

Gyalázatos és szégyenletes jelenség az, hogy az elmúlt napokban Magyarországon a nemzeti társadalom normáit felforgatni akaró szervezetek, pártok és egyének igyekeznek megrendíteni a köznyugalmat pusztán azért, hogy deviáns baloldali lázítással kiálljanak egy olyan áltudományos és kártékony intézmény mellett, amely közismerten nemzet-, normalitás- és hagyományellenes értelmiség kinevelésén dolgozik, több mint 20 éve Magyarországon.

Elítéljük a liberális normafelforgató tevékenység mind színfalak mögötti (pl. CEU), mind nyilvános módját (pl. elmúlt napok anarchizmusa Budapest utcáin), ezért állást foglalunk a CEU-ügy kapcsán. Világosan látjuk, hogy a Közép-európai Egyetem áltudományos működésével nemzet- normalitás- és hagyományellenes tevékenységet folytat a valódi jobboldali értékrend felszámolásának érdekében, éppen úgy, miként a társadalom más szegmenseiben a Soros Györgyhöz köthető álcivil szervezetek.

Ezek miatt nem lehet más álláspontunk, mint hogy maximálisan támogatunk minden törekvést és törvényt, amely az említett intézmény káros fajsúlyának csökkentését szolgálja, sőt, felháborítónak tartjuk, hogy mindeddig is kifejthette ezen nemzetellenes tevékenységét!

Az igazi jobboldali értékrend védelmében a fenti nyilatkozattal egyetért:

Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere
Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője
László Balázs, az Identitesz elnöke

Magyarország, 2017. április 14.

Identitesz vezetőségi nyilatkozat a CEU-ügy kapcsán

2017. április 05. 12:35 - Identit

Mivel az Identitesz egy egyetemistákat tömörítő, országosan működő szervezet, így illik nekünk is állást foglalni a CEU-ügy kapcsán: az Identitárius Egyetemisták Szövetségének vezetősége teljes mértékben támogatja a magyar kormány által benyújtott és 2017. április 4-én megszavazott azon felsőoktatási reformtörvényt, amely előre láthatólag - helyesen - korlátozni fogja a Soros György által alapított és alapítványa által folyamatosan finanszírozott Közép-európai Egyetemet.

Nem lehet az oktatás szabadságára hivatkozni olyan intézmények esetében, amelyek köztudottan nemzet- és hagyományellenes légkörben oktatják a diákokat. A nemzeti érdek (amelybe beletartozik a nemzettudat és a hagyományos normák védelme) így kötelességszerűen kell, hogy előtérbe kerüljön.

Továbbá elhatárolódunk minden olyan szervezettől és politikai szereplőtől, amelyek és akik közvetett vagy közvetlen módon támogatják Soros György hazánkra tekintve káros magyarországi tevékenységét.

Vezetőség - Identitesz

2016. április 4-e margójára

2017. április 04. 11:15 - Identit

Ma van egy éve, hogy 2016. április 4-én "Hazai alternatíva a liberalizmusnak" címen megjelent első sajtónak adott interjúm a Magyar Hírlap hasábjain. Számomra és az Identitesz közössége számára (mely akkor még a 2016. júliusi névváltás előtt Konzervatív Hallgatók Szövetsége néven működött) egyaránt mérföldkőnek számít e dátum, ugyanis ez volt az a nap, amikor először léptünk a politikai közélet világába.

nab_7651-2.jpg

Interjú a Magyar Hírlapnak 2016. április 4-én

Nem is csupán a Magyar Hírlapban megjelenő interjú miatt fontos, de 2016. április 4-e és az utána következő napok eseményei miatt különösen: nem telt el pár óra, először indult ellenem és ellenünk szisztematikusan irányított rágalomhadjárat. Az Átlátszó Oktatás megkezdte (így ne csodálkozzanak a kedves átlátszós munkatársak, hogy nekik nem adtam interjút a Soros-ellenes konferencián), de a sor nem állt meg az összes mainstream orgánumon át az RTL Klub híradójáig, hogy megpróbálják démonizálni születő diákszervezetünket.

Ez a nevezetes sajtótámadás azért történt, mert fényt derítettek rá, hogy anno egy általuk szélsőjobboldaliként meghatározott szervezet rendezvényén vettem részt. Micsoda nagy bűnök birtokosa lehetek, hogy még az RTL Klub meg is próbált kirúgatni az egyetemről.

A helyzet azóta sem változott: azóta sem érzem szégyennek kapcsolataimat általuk szélsőjobboldalinak titulált szervezetekkel. Sőt, büszke is vagyok rá, hogy legfiatalabb éveimet remek és fegyelmezett politikai szervezetek rendezvényein tölthettem, így is szívva magamba még több fegyelmet, még több rendszeretetet, és még több nemzethűséget. Nem utolsó sorban pedig, hogy olyan remek barátokat találtam e közösségekben, akik a végsőkig kiállnak a másikért, egymásért.

Kemény napok voltak ezek számunkra tavaly áprilisban, nem egyszerű először belekóstolni a média kegyetlen támadássorozatába. De ez az a pont, ahol hálát is kell mondanom minden minket támadó médiának. Nélkülük ugyanis nem esünk át már az elején a tűzkeresztségen, nélkülük nem erősödik meg annyira és olyan gyorsan diákszervezetünk, ahogyan az végbement.

Hálás vagyok a média kíméletlen támadásának, mert tudatosította bennem és bennünk, hogy mi - ébredő magyar jobboldali ifjúság - nem a kényelmet, az egzisztenciális biztonságot, hanem a kemény ellenszelet, a mindennapi küzdelmet választjuk!

És meg kell mondjam egy év után, helyesen döntöttünk. Az elveink mellett, minden áron.

Építkezünk tovább!

László Balázs, elnök - Identitesz

Beszámoló Budapestről: Új Jobboldal Szabadegyetem 04/01

2017. április 03. 13:40 - Identit

2017. április 1-jén sikeresen lezajlott az Új Jobboldal Szabadegyetem második rendezvénye Budapesten, amely az Önazonosság, európaiság, determináció címet kapta. A bő négy órás rendezvény alatt ezúttal is három előadó kapott lehetőséget, hogy megtartsa előadását. Név szerint Kis Árpád, az Identitesz debreceni területi vezetője, Dr. Tóth Máté LL.M. senior ügyvéd, illetve Ábrahám Barnabás, az Identitesz budapesti területi vezetője. A konferálás szerepét ezúttal Forgács Márton, budapesti területi vezető helyettes töltötte be.

Kis Árpád Rassz, kultúra, civilizáció című előadásában széles forrásanyagra támaszkodva vázolta fel a témakör kényes, de annál fontosabb kérdéseit, bemutatva a liberalizmus és a multikulturalizmus álságosságát és hazugságait.

Feszült figyelemmel hallgatta a közönség Dr. Tóth Máté előadását is, ami a Determinizmus és identitás címet viselte. Vajon Európa, és vele együtt az európai identitás végleg elvész majd, vagy van még remény valódi feltámadásra? 

Az esemény záró előadása pedig egy régebbi korba, a két világháború közötti Magyarországra kalauzolta el a hallgatókat. Ábrahám Barnabás ugyanis Méhelÿ Lajos fajbiológus és zoológus munkásságát ismertette az egy órás időkeretben. Ugyan nagyot változott a világ azóta, de Méhelÿ számos gondolata még a mai korban, a 21. század embere számára is aktuális lehet.

Az Új Jobboldal Szabadegyetem ezúttal is hű volt ahhoz, amiért megszületett. A résztvevők számos új ismerettel, és egy jó hangulatban eltöltött délutánnal távozhattak az Identitesz Központi Irodából.

Hamarosan további rendezvényekkel jelentkezünk!

Képgaléria a szabadegyetemről:

Budapesti területi csoport - Identitesz

Identitesz pártosodás: átmenetileg lezárult a csatlakozási lehetőség

2017. március 26. 21:38 - Identit

Vezetőségi szinten megkezdődtek a pártosodásra való előkészületek, így átmenetileg - az energia adott műveletre való koncentrálása érdekében - lezárult a csatlakozási lehetőség az Identitesz közösségébe. Így azon egyéneken kívül, akik jelenleg még próbaidejüket töltik, átmenetileg másnak nincsen lehetősége a szervezetbe való jelentkezésre.

Az átalakítás több hónapos munkát fog igénybe venni, melynek kezdetét az előkészületek befejezésekor meg is fogunk hirdetni. A vezetőségi szinten zajló előkészületek idején természetesen továbbra is szeretettel várunk mindenkit tavaszi rendezvényeinken!

László Balázs, elnök - Identitesz

A sport, mint a nemzetnevelés eszköze

2017. március 26. 16:27 - Identit

Mi mással is kezdhetném, mint egy ide vágó Szókratész idézettel: „A férfinak nincs joga a fizikai edzés terén amatőrnek lennie. Szégyen számára anélkül megöregedni, hogy látta volna azt a szépséget és erőt, amire a teste képes.” - azonban itt többről van szó, mint pusztán a fizikumról és erőnlétről, ugyanis a rendszeres testedzés a jellemet is építi. Ép testben ép lélek, ahogy a közismert mondás hangoztatja, ami sajnos elcsépeltsége miatt vesztett hatásosságából, mégis nagy igazságot állapít meg. És ez nem csak a férfiakra értendő, ugyanúgy a nőkre is, de mindenekelőtt a gyermekekre.

Mindenki tisztában van vele, hogy az ember gyermekkorában a legfejlődőképesebb. A jellem részben a család és a környezet hatására alakul ki, azonban a sportolás rengeteget lendít a dolgon. És nem kell ehhez feltétlen versenysportolónak lenni. A rendszeres edzés ad az életnek egyfajta medret, nem hagyja, hogy az ember felelőtlenül bánjon az idejével. Emellett a sport megkívánja a szorgalmat is, hiszen ha nem edzünk a megfelelő gyakorisággal, nem leszünk tehetségesebbek. Az akaraterő, és a kitartás mindenképpen fejlődik, ha az egyén versenyzik, vagy ha csak otthon fekvőtámaszozik, hogy jó kondiban legyen, esetleg jól nézzen ki. Az az állhatatosság és szívós munkamorál a mindennapi életben nagyon jól fog jönni, akár a munkahelyen, vagy ha az élet valami kihívás elé állít minket. Ha az ember megtanul kilépni a komfortzónájából, sokkal könnyebben tudja viselni a viszontagságokat, legyen az testi, vagy lelki bántalom. Nincs jobb érzés, mint egy fárasztó edzés után visszagondolni, hogy mennyire nem volt kedvem hozzá fogni, mennyire szenvedtem közbe, de mégis végig csináltam. El kell sajátítani azt a képességet, hogy az elme legyőzze a testet. Hiszen ahogy Thuküdidész is megmondta: „az önuralom fontos eleme az önbecsülésnek, és az önbecsülés a bátorság fontos eleme”. És ezekből a momentumokból, a későbbiekben is erőt lehet meríteni és önbizalmat ad az embernek.

Ugyanakkor az önbizalom mellett alázatra is nevel a sport. Mindig lehet gyorsabban, magasabbra, erősebben, jobban! Főleg a versenysportban jelenik ez meg, amikor egy tehetségesebb ellenféllel kerül szembe az ember, és bizony alul marad. A rendszeres edzések folyamán az ember megismeri a képességeit, és így kisebb eséllyel fogja magát túlbecsülni a későbbiekben. Az alázatot tovább fokozza az, hogy alárendeli magát az adott sportágnak, és azon van, hogy azt minél jobban elsajátítsa. És nagyon fontos, hogy a sportban is kiütközik, hogy nem vagyunk egyenlők! A sportban is fennáll egy hierarchia, ami az egyént – egyébként teljesen jogosan – teljesítménye alapján besorolja. Akik sportolnak, nem ringatják magukat abban a hitben, hogy egyenlők vagyunk, hiszen vannak jobbak és gyengébbek. Nekünk pedig arra kell törekedni, hogy jobbak és jobbak legyünk. Később az életben ennek is sok hasznát lehet venni, hiszen nem fog minden az ölünkbe hullani, miközben lustán éljük a kis világunkat, mondván "ez nekem alanyi jogon jár". Nem, ez tévedés, mindenért meg kell küzdeni, folyamatosan fejlődni, hogy jobb és jobb teljesítményt nyújtsunk. Hogy tudjuk szolgálni a közösségünket, a körülöttünk élőket.

81062.jpg

Itt a sport másik nagyon fontos részéhez jutunk el, ami nem más, mint a közösségépítés. Ez a csapatsportokra hatványozottan igaz, ahol már-már bajtársi közösség alakul ki a csapattagok között. A már előbb említett alázat újra fontos szerepet kap, ugyanis megnyilvánul, mint tisztelet, amely az edzők és edzőtársak felé irányul. Az edzések során a közös megpróbáltatások tovább erősítik a csapatszellemet. Sajnos a mai ifjúságnak nem igazán van szerves közössége. Pedig egy erős nemzethez erős közösségekre van szükség, amit az új világrend folyamatosan rombol. A folyamatos elidegenedés miatt annál fontosabb, hogy kimozduljunk otthonról és elmenjünk sportolni, akár ismerőseinkkel, akár egy sportegyesülettel.

De a legfontosabb, amit az edzésen kívül máshogy nem is lehet elérni, az a fizikum fejlesztése. Csinálhatunk akármit, ehetünk akármit, edzeni azt kell. A mindennapokban történő hatékonyság szempontjából is hasznos, ha az ember nem túlsúlyos, vagy éppen nem szakad bele egy bőrönd cipelésébe. Ahogy Homérosz is kijelentette: „a legbátrabbak sem tudnak erejük felett küzdeni”. Lehetsz te akármilyen bátor, vagy elszánt, ha a tested nem képes végrehajtani az utasítást. Hiába van meg benned a szándék, hogy visszarántsd a barátod a szakadékból, ha nem bírod el.

És az elkövetkező években egyre fontosabb lesz, hogy megfelelő edzettséggel rendelkezzünk. A folyamatosan romló közbiztonság, és a migráns áradat rákényszeríti az embert, hogy valamiféle alapszintű önvédelemre képes legyen. Mivel a „béke” éveit éljük, a lakosság elkényelmesedett, elszokott a küzdelemtől. Sőt már megvetéssel tekint rá. Régen teljesen természetes volt, hogy a gyerekek verekedtek, hiszen felfedezik a férfiasságukat, a küzdelmet, és kialakítják a rangsort, hogy ki az erősebb, ki a vezéregyéniség. Azonban ma már, ha csak csúnyán néznek egymásra, akkor behívatják a szülőket, intőt adnak, másik osztályba helyezik a srácokat. A küzdelem másik megnyilvánulása, amit elítél a közvélemény, a fanatikus futballszurkolók közti megmérettetés, az úgynevezett ustawka. A két csoport egy előre megbeszélt helyen, becsületes küzdelemben összeméri erejét, akár úgy is tekinthetünk rá, mint egy modern kori lovagi tornára. 

Odáig kéne eljutni, hogy minden gyermek megismerkedjen a küzdelemmel, elsajátítson egy alapvető önvédelmet, hogy ki tudjon állni magáért, szeretteiért, nemzetéért. Sajnos egy mindennapos testnevelés bevezetése is közfelháborodást kelt, így láthatóan nagyon messze vagyunk az optimális állapottól. De előbb utóbb rá fognak ébredni az európai nemzetek fiai, hogy nagyon rossz úton járnak, és ez a mértékű elpuhulás az öngyilkosság egy újabb ösvénye. Csak egy harcos mentalitású, és szilárd lelkületű Európa képes megvédeni magát, az őt elárasztó idegen kultúrákkal szemben. Hiszen identitásunk védelme az életterünk védelmével párosul.

Sportolj hát, hogy külsőleg és belsőleg fejlődj! Fejlődj, hogy a lehető legjobban tudd szolgálni a közösséged, nemzeted. Csak így teremthetünk egy erős, egészséges és ellenállóképes Európát!

Chvála Márton - Identitesz

Pár előzetes tény az Identitesz pártosodásáról

2017. március 24. 19:35 - Identit

Miként azt előzetesen beharangoztuk, diákszervezetünk egészét párttá fogjuk formálni. Ennek többek között egyik oka, hogy az egyéni minőség helyreállításának kérdését éppen, hogy nem egy szűk egyetemi szférán belül, hanem a társadalmi küzdőtér egészében tematizálni kell - természetesen, a megfelelően átalakított és leegyszerűsített fogalomkészlet segítségével. Többek között pedig a másik oka, hogy a szinte kizárólag baloldali retorikát használó pártokból álló jelenlegi politikai garnitúra (ahol majdnem törvényszerűen konszenzus van mind a szélsőséges egalitarizmus, mind a világnézetileg semleges állam hibás megközelítésében) egyik szeglete sem biztosít érdekképviseletet a kompromisszumok okozta politikai sorvadásból kiábrándult társadalmi rétegeknek. Így a párt lehetőségeivel nem csak a magyar lelki minőség helyreállításáért folytatott tevékenységünket fogjuk folytatni, de felmutatjuk egy egyenes, sorvasztó kompromisszumoktól és megalkuvásoktól mentes új jobboldali politikai mozgalom élre törését is.

Viszont nem csak ezekből fog állni a párt, sőt, még rengeteg felépíteni való van. Nem ma, de nem is holnap jelentkezünk az elkészült művel. De előzetesen elmondjuk, hogy a párt szervezete nem csak az Identitesz tagjaiból fog állni: nem csak mi indultunk meg a jobboldalon hagyott politikai űr betöltésére, de megannyi szervezettel karöltve készülünk kilépni a fényre.

Hogy kikkel és mikor? Hónapokon belül kiderül!

László Balázs, elnök - Identitesz

László Balázs beszéde a Stop Operation Soros nemzetközi konferencián

2017. március 20. 14:21 - Identit

"Tisztelt vendégek, tisztelt megjelent szervezetek, tisztelt európai társaim!

Nagy megtiszteltetés felszólalni egy olyan nemzetközi konferencián, mely során mintegy szimbolizálva az európai összefogást állunk ki közösen egy olyan ügy mellett, amely nem csak generációnk akaratáról, de az európai jövőről is szól!

Soros György neve már szimbólum: szimbóluma mindannak, ami süllyeszt, pusztít és dekadenciába taszít. Hiszen felforgatási tevékenysége nyomán – melyben bár nem egyeduralkodó, de kiemelt szereplő és irányító – olyan hol látható, hol láthatatlan támogatási rendszert alakított ki széles e világon, mely során dollármilliárdokkal teremt abszolút lehetőségeket a multikulturális olvasztótégely gépezetének. Amíg ezt ő, mint szimbólum folytatja, Európa és vele együtt a kontinens őshonos lakossága a szakadék felé menetel. Nem Soros György veszi el a magzatokat, nem Soros György nyitja meg a határokat, vagy alapít szellemi pusztításra alkalmas intézeteket, de pénzeli és serkenti a hanyatlás erőit tevékenységük erősödése érdekében. Ezzel gyakorlatilag, mint legfőbb látható pusztító tűnik fel a horizonton.

A nyitott társadalmi akarat lebontja az ember puszta öntudatát és alapvető ösztöneit. Ilyen kártékony szuggesztió hatására történik, hogy az ember hibásan egyenlőségjelet tesz a sajátja és az idegen között, az ilyen rombolás hatására történik, hogy az európai ember saját végórájának vészes közelségében megtűr, félrenéz, letérdel, megfekszik. A nyitott társadalmi akarat lebont, károsan nivellál és elpusztít. Amíg mi ilyen kártékony eszmékkel harcolunk saját népeink védelme érdekében, addig a délről és keletről reánk özönlő migrációs nyomás éllovasai határozott öntudattal és határozott ösztönökkel rendelkeznek. Amíg mi felajánljuk másik orcánkat, ők évtizedeken belül elveszik mindenünket.

Európa önvédelmét a nyitottság gyalázatos nevében elvették: ez okozza, hogy most, az etnikai összeroppanás előtti utolsó negyed órában feltámadásért kiáltunk! Ömlik ránk a katasztrófa minden előjele, ösztöntudatos hordák foglalják el napról napra a kontinensünket. Mi ez, ha nem egy szisztematikus pusztítás, amely során a mi önvédelmünket a közgondolkodásba nyúlva elveszik, míg a határok megnyitásával az új térfoglalóknak Európát kényelmesen átadják. És ez nem haladás, ez hanyatlás. Ha pedig antitézisét akarjuk nyújtani ennek a folyamatnak – ami hanyatlás, még ha sokszínűségnek is nevezik a vakok - akkor nem elégedhetünk meg olyan kompromisszumokkal, amik a konszenzus nevében magával rántják Európa jobboldali szerveződéseit a mindent egyenlősíteni akaró dekadencia szakadékába. Bátran, szinte vakmerően kell nemet mondanunk a nyitott társadalomra, a kisiklott egyenlőség dogmájára, a Soros György nevéhez köthető liberális nivellálásra és a multikulturális olvasztótégelyre. És igen, igent kell mondanunk a nemzettudatra, az európai ember egészséges ösztöneinek felszabadítására, a hagyományos intézményekre és a kompromisszumot nem ismerő elkötelezettségre!

Soros György azt mondta, hogy mindent meg fog tenni azért, hogy megmaradjon a nyitottság, a befogadókészség és a sokszínűség, ami szerinte politikai tábora legnagyobb erejét képviseli. Ezt meri erőnek nevezni… Nyitottság, befogadókészség, sokszínűség: ezek a szavak lesznek Európa koporsójára vésve, ha a reakció erői nem vesznek mérhetetlen bátorságot a sorok újrarendezésére és megerősítésére! Ha Soros György ezeket a szavakat mondta, akkor én itt most azt mondom, hogy mi pedig mindent meg fogunk tenni azért, hogy a nyitottságot felváltsa az önvédelem akarata, a befogadókészséget a nemzethűség lelkülete, a sokszínűséget pedig az európai kultúra európai hegemóniája!

Az utánam következő felszólalók mind-mind nyomatékos és értékes gondolatokat fognak közölni Soros György pusztító tevékenységének és a nyitott társadalmi akarat destruktív mivoltának leleplezésére. Én itt most csak egy üzenetet akarok elmondani. Az üzenet pedig így szól: a magyar társadalmat nem hagyjuk megfosztani saját védekező és építő erejétől. Nem fogjuk hagyni, hogy lebontsák az immunrendszerünket. Hangunkat felemeljük, szemünket a jelen világára irányítjuk, karunkat megerősítjük, lelkünket kiképezzük és soraink folyamatos növelésével felébresztjük az alvó öntudat lángját!

Antitézisét kell nyújtanunk a nyitottság hírnökei által gerjesztett hanyatlásnak. Antitézis pedig nem konszenzus által, hanem felébredés és talpra tüzében születik. Merjünk bátrak lenni, merjünk fényre lépni, merjünk nagyot fordítani a történelem kerekén! És ehhez, Isten adjon nekünk erőt, bárhol is küzdjünk Európában. Úgy legyen! Köszönöm!"

(László Balázs, az Identitesz elnökének beszéde a Stop Operation Soros - Nemzetközi konferencia a Nyitott társadalom ellen című rendezvényen)

Identitesz.hu