Identitesz

Identitárius Egyetemisták Szövetsége

Identitesz közgyűlés: új elnök, új irányok

2017. július 16. 16:31 - Identit

Sikeresen lezalott az Identitárius Egyetemisták Szövetsége 2017. júliusi közgyűlése, amely során a diákszervezet jelenlévő tagsága elé került mind a legutóbbi közgyűlés óta eltelt időszak eseményeinek taglalása, mind pedig a szervezeti működés jövőjével kapcsolatos tervek megállapítása.

A közgyűlés legjelentősebb pillanata László Balázs bejelentése volt: az Identitesz eddigi elnöke lemondott tisztségéről, hogy egyrészt a július 8-án zászlót bontott új mozgalom szolgálatában (Erő és Elszántság) teljes energiabefektetést tudjon nyújtani, másrészt e lépésével különválassza a tiszta metapolitikai tevékenységet a közpolitikai színtértől. László Balázs szerint az Identitesznek, mint intellektuális tevékenységet végző, zömében egyetemisták alkotta szervezetnek olyan küldetése és feladatköre van, amelyhez biztosítani kell a közpolitika vonzásterétől való viszonylagos függetlenséget. 

László Balázs a diákszervezetet 2015. szeptemberi alakulásától kezdve vezette egészen 2017. júliusáig. Bár tiszteletbeli tagként megmarad a közösség számára, munkájának zömét az Erő és Elszántság szolgálatában folytatja, ugyanis az új mozgalom nem a két alapító szervezet egységes formája, hanem a két alapító szervezet által létrehozott teljesen új mozgalom, teljesen új entitás, amely megkívánja a teljeskörű energiabefektetést.

Az eddigi elnök által megjelölt új elnököt a közgyűlés egyhangúlag elfogadta tisztségében. Az új elnök és az elnökhelyettes ezután felvázolták az Identitesz strukturális és tartalmi reformterveit, melyeket kellő felhatalmazás által a következő időszak során meg is fognak valósítani.

Az Identitesz hallgatói közössége a következő időszakban háttérbe vonul, hogy újult erővel és új módszerekkel folytassa az új jobboldali szellemiség metapolitikai hadjáratát magyar hazánk területén.

Identitesz