Identitesz

Identitárius Egyetemisták Szövetsége

Présház Hírportál interjú László Balázzsal

2017. június 05. 19:26 - Identit

Új jobboldali közösséget épít a magyar politikai palettán az Identitárius Egyetemisták Szövetsége, „meghaladva és felülemelkedve minden olyan elemen és jelenségen, amely a hamarosan pártba szerveződő politikai erőinket béklyóba kötné.” Az Identitesz elnökének, László Balázsnak tett föl kérdéseket a Présház Hírportál.

16830924_183511738804407_7359600939237167442_n.jpg

- Elnök úr, Ön úgy véli: „a megfeleléskényszert - mely politikai korrektség néven lett trendszerű - egyszer, s mindenkorra ki kell tiltani a kommunikációnkból." Nem vette észre, hogy az európai szellemiségű sajtó már régen kicselezte a PC rögeszméjét? Az igényes újságírók úgy juttatják el az információkat a társadalomhoz, hogy tartják magukat a PC kényszerzubbonyához, mégis ötletesen és jól érthetően a teljes igazat és valódit közlik.

- Ameddig a sajtó világának jobboldali tábora nem tagadja az egyenlőség hamis dogmájának hipotéziseit, addig nem beszélhetünk a PC kicselezéséről. A politikai korrektség megfeleléskényszerét csak úgy törhetjük meg, ha visszaállítjuk a kommunikációt a tények világába, a baloldali-liberális gondolatkör ellenében. Azt természetesen nem vitatom el, hogy valóban érzékelhető egyfajta jobboldali fordulat itt is, amelynek csak örülni lehet. De még nagyobb fordulatra, még nagyobb bátorságra és még nagyobb szókimondásra van szükség.

- Ön szerint sorsproblémánk „a nemzeti önvédelem - mint nemzeti immunrendszer - egyfajta autoimmun betegséggé, önmegsemmisítő mechanizmussá süllyedése a teljes önfeladásig." A földkerekség több pontján jó mintákat kínálnak a hatásos nemzeti önvédelemre. Az Ön leendő pártja mit tesz azért, hogy mi új, saját módszereket találjunk ki, és vezessünk be?

- A nemzeti immunrendszer szubsztrátuma a közgondolkodás. Ameddig a közgondolkodás számára nem evidens az a szemlélet, hogy első a saját etnikai közösségünk jövőjének biztosítása, addig nem beszélhetünk semmilyen formában hatásos módszerek meglétéről. A közgondolkodás helyreállítása pedig kizárólag az egyének szemlélet-helyreállítása által történik, így az új jobboldali mozgalom számára ezt az immunrendszer-restauráló funkciót egy szisztematikus szellemi képzés-rendszerrel kell véghez vinni: előadássorozatok megszervezése, szellemi irányultságú akadémiák létrehozása, nem utolsó sorban pedig meghatározott témák szerinti konferenciák biztosítása - természetesen, a többi mozgalmi funkció működése mellett.

Ilyen szisztematikus képzés-rendszer keretein belül lehet csak és kizárólag a magyar etnikai önvédelem szellemi irányultságát visszahozni az egyének tudatába - amellett, hogy egyfajta reorganizációs tevékenység által megismertetjük velük a közösségi lét fenséges mivoltát, mely szintén hozzájárul az egészséges közösség-orientált szemlélet újbóli megismeréséhez.

- Fedezd föl saját kultúrád – hangzik az európai Balassi-folyamat jelmondata. Az Identitesz miket tesz azért, hogy a napról napra fölfedezett – régi és új – értékek hamar bekerüljenek a magyar szellemi és művészeti élet pezsgésébe?

- Az Identitesz egyetemi diákszervezet révén addig tud nyúlni, ameddig a hallgatói társadalom ér, illetve ameddig lehetőségei teret engednek. A klasszikusnak mondható civil eszközökön túl én az internet erejében látok egyfajta megoldást: minden közösségi portált és alkalmazást meg kell ragadni, hogy az Y és Z generáció még nemzettudatos rétegeit meggyőzzük az új jobboldali gondolkodás fontosságáról. A politikai kommunikáció terének jelentős része ezen felületre került át, így számunkra elsőrendű, hogy alkalmazkodjunk a kialakult helyzethez és az új játékszabályok szerint vigyük élre akaratunkat.

(preshaz.eu)